Galerija

27.2.2022.

Tradicionalni osmi "Fašnik u Cestici“

Kao i proteklih godina, manifestacija Fašnik u Cestici održan je pod pokroviteljstvom Općine Cestica a sama manifestacija započela je u okupljanjem fašničkih grupa i fašnika na Trgu Ivana Pavla Drugog u Radovcu odakle se u 13,30 krenulo prema Cestici. 

Ove godine za sudjelovanje prijavilo se 14 fašničkih povorka i društava, a zbog razno-raznih okolnosti nisu se sve ni odazvale. Uz organizatore, Udrugu tradicijskih običaja Pingo iz Cestice  u povorci je sudjelovala Udruga konjanika, Ciganice Leskovec, Koranti – demoni, KUD Prepuštovec – Zagreb, Bomboni M M – Lovrečan, Rusa Leskovec, Petranjski kuranti i Maska Ivanec. 

Tradicionalni osmi "Fašnik u Cestici“
31.8.2021.

Vatrogasci DVD-a Babinec proslavili četiri desetljeća rada

U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i Općinskog vijeća općine Cestica, čestitku vatrogascima DVD-a Babinec uputio je Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i VZO Cestica, a potom je čestitku uputio i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj.

Na području naselja Babinec, Falinić Breg i Kolarovec danas djeluje Dobrovoljno vatrogasno društvo koje kontinuirano radi od početka 1981. godine

Vatrogasci DVD-a Babinec proslavili četiri desetljeća rada

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.